Yang Mempesona

Saturday, 8 November 2008

Juara PJM 2008

Minggu ini adalah minggu terakhir untuk Pertandingan PJM di sekolah aku. Jadi, semua warga sekolah especially anak - anak muridku ternanti - nanti akan kelas manakah yang akan dinobatkan sebagai Juara PJM Tahun 2008.

Sebelum terlupa PJM atau nama penuhnya Program Jiwa Murni adalah merupakan pertandingan kelas terbersih dan terceria. Ianya dibahagikan kepada beberapa kategori. Antaranya, kategori Kursus, Juara RM10 untuk tempat pertama, RM7 tempat ke-2 dan RM5 untuk ke-3 beserta plak. Kategori Juara Bulanan RM 20, plak, sijil dan hadiah iringan bernilai RM 20. Yang paling best Juara Tahunan PJM Keseluruhan Mingguan, Juara Bulanan dan Juara Tahunan. Setiap pemenang kategori kursus akan mendapat wang tunai RM 5, plak dan sijil. Juara Mingguan juga wang tunai . Hadiahnya wang tunai dan hamper. Untuk kategori ni, ada 2 kategori iaitu Juara Tahunan PJM Mengikut Kursus yang mana hadiahnya ialah wang tunai RM25 dan hamper bernilai RM30. Johan Juara Tahunan PJM akan mem bawa pulang RM80 tunai,dan hamper bernilai RM100. Naib Johan RM60 dan hamper dan tempat ke-3 RM40 dan hamper. Juga hadiah penghargaan kepada guru - guru tingkatan bagi kelas - kelas yang menang.

Masa yang ditunggu - tunggu telah tiba. Semasa Perhimpunan Rasmi sekolah, Penyelaras Tingkatan telah mengumumkan keputusan Pertandingan PJM Tahun 2008. Juara Keseluruhan PJM Tahun 2008 ialah 4 Perdagangan Gigih! Tahniah untuk 4 Perdagangan Gigih! Well done! Keep up the good work! Tahun depan cuba untuk terus mengungguli kejuaraan itu.

Meraikan kemenangan hasil usaha semua ! We did it this year!

Dari kiri hamper untuk Juara Tahunan PJM 2008 mengikut Kursus, yang paling tinggi tu, hadiah Juara Keseluruhan PJM 2008 dan yang paling kanan tu hadiah untuk Guru Tingkatan!

Dan selepas itu, PK Kurikulum juga telah mengumumkan Johan Keseluruhan PJM iaitu kelas 4 Perdagangan Gigih beserta Guru Tingkatan akan menerima hadiah makan tengahari yang bernilai RM300. Wow! Banyak tu! Alhamdulilah, sebab dapat sponsor dari Puan Pengetua. Terima kasih daun keladi, tahun depan sponsor lagi!

Tapi disebabkan oleh kekangan masa, tak dapat la nak pegi hi - tea kat mana - mana. Akhirnya, inilah tempat kami menjamu selera, bersama PK, PK Hem dan Penyelaras Tingkatan. Kira oklah tu , makan nasi beriyani ayam goreng kampung kat Restoran Anje Seksyen 15 Bandar Baru Bangi!

Selesai menikmati makan tengahari.

Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati!
Orang kuat program PJM, Puan Mala dan Puan Ku

Antara orang - orang kuat 4 Perdagangan Gigih! Well done, boys!

Inilah saat yang paling indah bagi semua warga 4 Perdagangan Gigih! Terima kasih di atas segala sumbangan dan kerjasama anda! Kejayaan ini adalah milik kita semua! Tanpa anda, siapalah saya! Well done!

1 comment:

Anonymous said...

i assume 4 gigih is your class, so many congratulations la. Well done! Tahniah untuk cikg myza juga..I miss teaching soooooooo much. Bila lah nak dpt mengajar balik nih. *sigh*

freg

Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails