Yang Mempesona

Wednesday, 31 December 2008

Apa Azam Tahun Baru Anda?

Tiap - tiap tahun, bila menjelang tahun baru Masihi atau pun 'tahun baru orang putih', masing - masing sibuk la dengan azam tahun baru. Tapi, azam tahun tu dah tercapai ke belum? Kenapa instead of azam tahun baru 2009 tu, kita buat azam baru untuk tahun Hijrah 1430H ni? Pernah tak kita semua terfikir pasal tu?

Bila nak sambut Tahun Baru Hijrah, biasanya yang sibuk ialah pakcik2, atau makcik2, takpun golongan muda yang faham dengan Tahun Baru Hijrah tu. So, mereka inilah yang akan ke surau atau masjid untuk bacaan doa akhir tahun dan doa awal tahun. Golongan remaja atau belia jarang kita nampak di sana. Tapi bila nak sambut Tahun Baru 2009 nanti, pergilah ke Dataran Merdeka, Putrajaya, KLCC , mereka nilah yang paling ramai! Ada pulak konsert Tahun Baru, lagi la !

Apa pun, kita dah pun masuk ke Tahun Baru Hijrah 1430H dan esok Tahun Baru 2009 akan menjelang tiba. Kepada semua rakan - rakan bloggers, 'Selamat Tahun Baru 20009', 'Selamat Kembali Ke Sekolah Dan Selamat Bertugas' untuk mereka yang dah tamat tempoh cuti sekolah! Termasuklah diriku sendiri, hehehe! Apa pun azam tahun baru kita, semoga ianya akan tercapai, insyaallah! Semoga Tahun Hijrah 1430 dan Tahun Baru 2009 akan menjadi tahun yang lebih baik untuk diriku, kerjayaku dan seluruh keluargaku, Amin!

8 comments:

eedany said...

Myza,
Salam Maal Hijrah 1430H dan Selamat Tahun Baru 2009

Goodbye 2008...
Welcome 2009...

XOXO...

che-mie said...

selamat tahun baru 2009
semoga lebih cemerlang

reena said...

hepi new year sis... may wish comes true...

Yanmie said...

hepi new year kak..semoga thn baru 2009 ini membawa kerahmatan dan kebahagiaan kpd kita..

ubey said...

selamat tahun baru 2009!
semoga sukses sentiasa

Monkey D Luffy said...

slmt thn baru

Anonymous said...

myza, hepi new year. Selamat meyambut Maal Hijrah. Take care and keep in touch. Apa azam tahun baru nih?

Sama sama kita berdoa for our brothers and sisters in GAZA! They need our help! Please, they need all the help that they can get. Lets pray!

freg

Anonymous said...

Azam untuk tahun ni, erm, world peace and echoing what freggie said, jom sama2 kita doakan kesejahteraan brothers and sisters kita di Gaza. Personally pulak, hope to be a better person, InsyaAllah..

Kak Faiz

Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails