Yang Mempesona

Wednesday, 24 December 2008

Cuti - Cuti Malaysia @ Kuantan

Looking for some souvenirs.

An evening at Teluk Cempedak

A joyride in Atok Mat's car

At Kg. Tanjung Api



Apa khabar wahai kawan - kawan bloggers ku? Hope that you are on the top of the world. Nak kata dah lama sangat tak buat entri baru, tak juga rasanya. Actually, I was away from home and just got back yesterday. Balik ziarah my parents kat Kuantan. Atuk dan nenek call suruh balik. I guess they miss my kids very much. Sebab dah lama sangat tak balik. Raya tahun ni beraya kat KL. So, this is the time when they can go back and visit their Atok Mat.

Tapi, tak dapat nak stay lama kat Kuantan. Actually, we planned to go back to Kuantan tomorrow after attending my friend's son's wedding. So, boleh stay sampai cuti Awal Muharram. But then, I got a call from a friend in Terengganu telling me that she'll be coming down to KL on Christmas day. Terpaksa la pulak tukar program. Kawan ni pun belum pernah jumpa lagi, another blogger friend of mine. Masa on the way to Kuantan, dia SMS bagi tau tak jadi nak turun ke KL sebab tiket bas dah habis. Tak ada rezeki la nak jumpa dia kali ni. I couldn't stay longer in Kuantan as I had to attend a meeting today.

Terkejut juga bila tengok ada shopping complex baru East Coast Mall on the way heading to my house. Too bad, tak sempat nak pegi buat lawatan kat sana! Next time perhaps. We went to Tg. Lumpur to buy some otak - otak and sata. Also to Kg. Tanjung Api to buy my favourite 'nasi dagang'. Lama sangat dah tak makan nasi dagang, tapi ni bukan mengidam punya pasal tau!

Sempat jugak meninjau Kuantan Uptown near Kuantan Bus Station. But this uptown closed at 1.00am. Lebih kurang macam Uptown kat Danau Kota jugak la... Last but not least, my kids favourite place is Teluk Cempedak. This place is now like Batu Feringghi at night. There are stalls selling souvenirs along the side of the road. But the crowd was not like Batu Feringghi.

5 comments:

afizah said...

wah.. lain kali cuti2 malaysia kat kk la pulak.. boleh i bawak jalan2.. :D

cybernetics mind said...

hehehe...Batu Feringgi reminds me of "Chetaque Rompaque" DVD...beli 10 cuma RM40 jer...pastu siap bagi free 2 lagi :)

Myza Pesona said...

Myza - CM,
Kat Pantai Teluk Cempedak tu tak ada la pulak stall yang jual 'Chetaque Rompaque' punya DVD, hehehe!

Myza - Afizah,
Insyallah, ada rezeki sampailah pulak ke KK nanti!

kin hashim said...

wa...sonok ye balik kg... mesti atuk ngan nenek suka sgt dapat jumpa cucu2! :). mmm... rindu pulak rasanya pada kenangan2 di kuantan tuh...rindu kat teratak buruk kami tuh... :).

Sakinah said...

Gambar ini mengingatkan kembali nostalgia semasa bertugas di Kuantan dari 2004 hingga 2008

Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails