Yang Mempesona

Friday, 23 January 2009

Kisah Si Bantal Busuk

Saje nak tau..apa perasaan u all yang suka kat bantal busuk la..selimut busuk la..what is in your head actually? Jangan mare yee.. sekadar ingin tau je!

Cerita pasal bantal busuk ni, teringat aku kat cousin aku yang sorang ni. Masa ti kitorang kecik - kecik lagi la! Cousin aku ni lelaki, tapi dia ni ada bantal busuk. Mana saja dia pegi, bantal busuk pasti menjadi teman. Kalau tertinggal bantal busuk tu, terpaksa patah balik rumah untuk ambik. Rupa bantal busuk tu tak payah cerita la, faham - faham sendiri sudah la! Tapi masa dia remaja pun, dia masih ada bantal busuk tu... cuma tak dibawa ke asrama! Malu la beb! Takkan student RMC ada bantal busuk, kan? Mesti nak control macho! Cuma aku tak pasti la sekarang ni, sama ada dia masih ada bantal busuk lagi ke tak? Maklumlah sentiasa terbang di awan biru! Takkan dalam beg kerja nak isi bantal busuk kot!

Kat rumah aku pun ada peminat bantal busuk ni. Tapi dia tak panggil bantal busuk. Dia panggil bantal peluk. Bila nak tido je, mesti nak ada bantal busuk tu. Hinggakan bila nak cuci sarung bantal tu, aku kena pastikan yang sarung bantal tu mesti kering sebelum dia tido. Kalau tak, payah la dia nak tido.

Aku cuma ada bantal peluk. Tapi macam bantal busuk la jugak! Tak leh tidur kalau tak de bantal tu. Memang la peluk hubby tapi kena ada gak bantal tu kat tepi.Tapi kalau tak ada bantal tu, susah sikit nak tidur. Kenapa ye agaknya? Ada sesapa yang tau tak? Macam kata Allahyarham P. Ramlee, ' irama dan lagu tak dapat dipisahkan'. Sama la jugak dengan tuan punya bantal busuk dan bantal busuknya.

Actually..bukanlah ada makna2 tersirat disebalik adanya bantal busuk ni.. cuma ada bantal nih lagi mudah tido, ada peneman walaupun hubby ada kat sebelah.

Kita kena pandang ke hadapan...bak kata pepatah melayu dulu2... tapi yang nie, buang yang busuk ambik yang wangi, hehehe!

Ala istilah jee bantal busuk...tapi bukan busuk pun Wanggiiiiiii.....kalau busuk hubby pun lari sebab tak larat bau. Cuma dikatakan bantal busuk, sebab bila bantal tu tak ada...cam tak leh lena. heheheheh......

7 comments:

Farah Aminuddin said...

salam. :)

bantal busuk? hehe. xpenah ade.

my cousin ade sorg yg xleh berenggang dgn bantal busuk dia. comel.haha

AiE bAhRi said...

nasib baik aie takde bantal busuk.kalau ada tentu parah..hehehehe..

tapi bila dah kahwin nnti si isteri la akan jd bantal aie.hehehe..

eh, boleh ke???

sonata anak kancil said...

U jangan gelak kat I~~~ I pun ada nama 'bantal busuk', not really busuk, but wangi2 busuk!!!SEDAP you...kalau dah bau agak 'busuk' basuh le sarungnya...Pas tu guna balik, hanya orang yang ada nama 'bantal busuk' tahu nikmatnya bantal busuk ni...( sampai bawak ke univ. )

Dah kawin? U tahu, apa hubby cakap???Apa ni bantal busuk???Dah, dah, tak payah lagi!!!he he he

Myza Pesona said...

Farah,
Bukan semua orang ada bantal busuk. Tapi kalau tak ada bantal busuk, mungkin ada benda2 lain yang jadi macam bantal busuk!

Myza Pesona said...

Aie,
Okla tu, tak ada bantal busuk. Tapi kalau dah ada isteri nanti, isteri tu jadi bantal je. Nanti kalau dia jadi bantal 'yang busuk' pun mesti tak best kan, hehehehe

Myza Pesona said...

Sonata,
You are not alone, my friend! There was one time where my kids hid it and I couldn't find it, tak lena tido dibuatnya!

Monkey D Luffy said...

nasib baik aku tak ada... ahaks

Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails