Yang Mempesona

Wednesday, 27 May 2009

SELAMAT BERCUTI , HAPPY HOLIDAYS!

Happy Holidays!


Salam to all. Dah lama rasanya tak berblogging ni. Tak taulah kenapa...padahal teringat jugak nak menulis. Nak post entry baru...tapi kemalasan melanda pulak kebelakangan ni. Kemalasan untuk mengetuk keyboard ni. Lagipun, dua minggu lepas, exam week. So, sebelum exam banyak perkara yang nak diselesaikan. Sediakan soalan, hantar soalan untuk dicetak pulak. Dah siap cetak, nak kena ketip pulak, susun ikut bilangan pelajar untuk 10 kelas dan bungkus. Nasib baik la ada guru pelatih. Boleh jugak mintak tolong! Thanks to Robin and Walter for helping me out with those exam papers.

Masa exam, kena la mengawas pulak. Sekarang exam dah habis, dapatlah kertas-kertas peperiksaan untuk ditanda. Ada 6 bundle tu, Paper 1 and Paper 2. So, sekarang dah mula la menanda, tapi tak boleh menanda kertas dalam kelas tau! P& P must be on as usual. I'm sure ramai dah plan untuk pergi bercuti tak lama lagi. Cuti-cuti Malaysia. tapi nampaknya cuti kali ni, aku tak akan ke mana-mana. Petang Jumaat ni sampai Isnin depan (29/05/09 -1/06/09), ada program Perkampungan Ilmu Fasa 2 untuk pelajar-pelajar Tingkatan 5. So,kena datang untuk buat kelas for my students. At the same time, dapat tugas sebagai J/kuasa Kehadiran Pelajar. I have to distribute the attendance sheets of the respective classes to be checked and marked by the subject teacher. Perkampungan Ilmu Fasa 1 dah selesai masa cuti bulan Mac dulu. Tinggal Fasa 3 je lagi...coming soon bulan Ogos nanti.

So, to all teachers, 'Selamat Bercuti', 'Selamat Bertugas' kepada yang akan bertugas dan 'Selamat Menanda Kertas' ! Happy Holidays' to all of you!

14 comments:

AiE bAhRi said...

Salam kak,
Semoga selamat semuanya..

lupekanje said...

slamat menanda kertas untuk smua cikgu2...

Myza Pesona said...

Aie,
Salam Aie. Insyaallah, mudah-mudahan!

Acik,
Terima kasih! Itu kan dah memang tugas cikgu!

Monkey D Luffy said...

aah ler lama x update

malas ker bz?

huhuhu

Cybernetics Mind said...

emmm...
sure dok menghitung ari jer
nak cuti ler katakan...

sunyi laa 2 minggu ni....
sebab kat depan opis CM ni
ada sekolah =)

Anonymous said...

ala biz pun ya jugak kan ? ada yg bagi tau ratus-ratus masuk hari-hari... ya kan ?

Myza Pesona said...

Kapten,
Dua-dua sekali! 2in1!

CM,
Ahad kena sekolah la!Nama je cuti sekolah, tapi biasanya akan ke sekolah juga! Sekolahku, Rumahku! hehehe...

Anonymous,
Sapa yang bagi tau! Saya tak reti bisnes, tolong majukan bisnes kawan2 ada la! Jadi regular customer batik, tudung, tupperware etc!

UmmiRosma said...

*seronok bercuti*

REENAZ said...

Wahhhhh....Sumer cikgu2 kemas kain baju balik cuti yerrrr.....Jealous tauuuuu!!!!!huhuhuhu

Anyway selamat bercuti!

Myza Pesona said...

UmmiRosma,
Cuti kali di rumah sahaja. Nak mark exam papers, lagipun ada program di sekolah!

Reenaz,
Myza kemas2 baju jugak, kemas2 masuk dalam almari, bukannya kemas2 baju masuk dalam beg!

Na Shari said...

Selamat menanda kertas exam...dan selamat bercuti juga... :)

Mummy Hanan said...

Salam Myza,

Hemmm, mmg kan sebagai seorg guru tak lepas dari membuat sesuatu kerja, kononnya nak cuti tp ada juga kerja ye...
Jd Myza kali ni cuti2 kat umah lah ye...dan selamat menanda kertas tu ye
Anyway have a nice holiday...

Aku... Dia... Kamu.. said...

Cikgu memang x pernah bercuti sebenarnya! Hehehee..

Myza Pesona said...

Na Shari,
Tkasih. First thing first! Yang penting patut didulukan. Cuti, bila-bila pun boleh!

Mummy Hannan,
Thanks. Orang Brunei pun bercuti jugak ke sekarang ni?

Aku...Dia...Kamu,
Tau tak pe! Jadi ikgu zaman datok nenek kita tak sama dengan jadi cikgu zaman sekarang! It's more challenging now compared to before!

Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails