Yang Mempesona

Friday, 26 June 2009

Aktiviti Hujung Minggu Lepas

Boleh ke tarik tali tu wahai adik-adik ?

Lari dik lari! Jaga bola tu jangan sampai jatuh!

Ketua Persatuan Penduduk bersama AJK Rukun Tetangga dan YB Ahli Parlimen Serdang.

Peace upon you! Last Sunday was Father's Day. So, I'm sure ramai yang ada program atau agenda tersendiri bersama bapa dan suami masing-masing! As for me, my father is back at my hometown, so tak adalah apa-apa program pada hujung minggu tu sempena Hari Bapa.

So, I just stayed at home with the rest of the kids, and not to forget other half! Kebetulan, that Sunday tu, ada Karnival Keluarga Taman Jasmin,yang julung-julung kali dianjurkan oleh pihak Rukun Tetangga Taman Jasmin. Terdapat acara-acara untuk kategori kanak-kanak, remaja, dewasa dan juga warga emas, seperti bolajaring dan badminton untuk remaja dan wanita, lari kepit bola untuk kanak-kanak, lari ikat kaki untuk pasangan suami isteri dan acara bowling kelapa bagi kategori warga emas. Banyaklah jugak penyertaan daripada penduduk taman perumahan aku tinggal tu.

Karnival tu turut dimeriahkan lagi dengan kehadiran Ahli Parlimen Serdang, yang turut menyampaikankepada para pemenang. Aku tak ambik bahagian pun sebab sampai lambat, so jadi tukang ambik gambar jelah! My two girls took part in the 'tarik tali', just for fun!

So, enjoy the pictures folks!

7 comments:

mEiZ AraNda said...

bEstNYer FAmILy DAy.:)

Monkey D Luffy said...

err

ada dapat hadiah tak?

Cybernetics Mind said...

wahhh...
YB pon datang erkkk...
tak mintak apa2 ker kat YB...hehehe

mintak jgn tk mintakkkk :)

Myza Pesona said...

Meiz Aranda,
salam kenal dan tkasih sudi singgah kat sini.Baru first time buat Family Day! Masih boleh diperbaiki lagi untuk masa akan datang!

Kapten,
Hadiah memang banyak, tapi aku tak menang satu pun sebab tak take part dalam acara, hehehe!

CM,
Ada kot yang mintak, tapi bukan Myza yang mintak, ok! Ketua Persatuan Penduduk la yangmintak!

Kamsiah said...

ada acara lari dalam guni tak...peberet akak tu hehe

kak ina kl said...

salam myza...uikkks duduk kat serdang belah mana? akak selalu gi seri kembangan..seronok kan bila join aktiviti rukun tetangga ni...selalunya hadiah boleh tahan kan?

Myza Pesona said...

Kak Kam,
Acara lari dalam guni tak ada, sebab tak dapat kumpul guni, hehehe! Yang ada, lari ikat kaki!

Kak Ina KL,
Myza duk kat Kajang. Yang datang tu ialah ahli Parlimen Serdang, taman kitorang ni termasuk dlm Parlimen Serdang! Sebab tu YB ni datang!

Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails