Yang Mempesona

Saturday, 13 June 2009

Holiday Is Over !

Get Ready

Salam buat semua kawan-kawan. Hari ni cukup seminggu blog ni tak diupdate. Bukannya apa, PC kat rumah ni telah diconquer oleh anak-anak kat rumah. Lepas sorang, sorang ambik turn masing-masing. Kalau ikutkan diorang, nak duduk ngadap depan PC tu puas-puas. Maklumlah, lusa sekolah nak dibuka. So, tak ada masa nak ngadap komputer bila dah buka sekolah nanti. Lagipun, aku sendiri sibuk marking exam papers, itu yang lebih penting. Nak kena siapkan jugak! By hook or by crook, the marking has to be done! So, I have to burn the midnight oil in order to get everything done!

Tu pun dalam masa cuti ni, aku kena survey and at the same time tempah hadiah untuk Hari Koperasi Sekolah yang akan diadakan pada 24 Jun, 2009 nanti. Actually, bukak je sekolah ni,dah ada program-program yang menunggu. First week lepas cuti ni, pada 20/06/09 sekolah akan adakan program Team Building, dengarnya di Sabak Bernam. Then, 24/06/09, Hari KoperasiSekolah & Hari Ko-Kurikulum. Yang ni, aku kena bahagian hadiah. Hadiah untuk perasmi HKS, hadiah untuk pelajar-pelajar dan guru-guru, pelajar-pelajar yang cemerlang di dalam mid-year exam baru-baru ni dan juga untuk ALK. So, legalah sikit sebab hadiah pun dah ditempah. Tinggal nak ambik kat kedai untuk dibagi final touch-up sikit! Then, Sabtu, 27/06/09 ada Hari Prihatin pulak! Ni, perjumpaan ibu bapa dengan guru-guru kelas, nak ambik slip keputusan peperiksaan anak-anak! As a form teacher, kena prepare result slip lagi, nak tandatangan dan buat ulasan! Skrip-skrip jawapan nak kena dikumpulkan untuk diberi kepada parents together with the result slip! That is what a teacher do! No doubt!

So, apapun, kepada semua kawan-kawan bloggers especially to skul_tcer, Daddy's Cool, Azza, Hadfina, Cikgu Sonata, dan yang lain-lain 'Selamat Kembali Ke Sekolah dan Selamat Bertugas' . Kepada kawan-kawan bloggers di Brunei iaitu UmmiRosma dan MummyHannan yang akan mula bercuti sekolah, Selamat Bercuti and Enjoy Your Holidays!

8 comments:

Mr PenyuBiru said...

selamat kembali ke sekolah. 1st day tentu mood mengajor masih blum ada.

Yanmie said...

selamat bertugas kembali kak...mmg sibuk yea skrg nie..

sonata anak kancil said...

nak sambung cotiiiii......eh eh eh...mana boleh...keje semula oiii.....udah2 le bercoti tu!

Keje cikgu macam cikgu myza kata - saya pun dah habis tanda papers...saya swastakan!!! tak senonoh punya cikgu....

Saya ajar PSK Form 1 & 3 - semua kertas objektif...bolehlah di swastakan kepada bakal2 cikgu yang balik bercuti baru2 ni!!! kalau esei - huh mahu berpinor bijik mata ni...

by the way - selamat kembali bertugas ....kita tunggu cuti raya pulak....he3x

AiE bAhRi said...

Selamat kembali bertugas kak. Moga selamat semuanya..

Monkey D Luffy said...

cikgu memang sentiasa sibuk

kasihan

reena said...

msti mood cam boring je nak start keje kan sis.... tapi huwaaaa.... at least dah dpt coti pnjg....

zeti said...

selamat mengajar myza..

Myza Pesona said...

Mr PenyuBiru,
Monday blues mesti ada! Maklumlah cuti 2 minggu!Apapun, mood tu mesti kena cari, baru ceria masuk kelas ajar anak-anak murid!

Yanmie,
Thanks Yan. Memang akak sibuk sikit sekarang ni!

Cikgu Sonata,
Memang berpinor bijik mata, nak muntah pun ye jugak! tapi finally abis jugak! Dah key-in markah pun! Marksheet pun dah dapat! Minggu depan Hari Prihatin, perjumpaan ibubapa untuk ambil slip keputusan. Sekarang tengah update fail ULBI dengan Headcount pulak!

Aie,
Terima kasih banyak-banyak!Insyaallah, semoga semuanya berjalan lancar!

Kapten,
Itu dah jadi tanggungjawab! Kena jalankan amanah dan tjawab yang diberi!

Reena,
Cuti pun kadang-kadang pun ada tugas rasmi! Tak tentu boleh cuti panjang! Kali ni cuti panjang tak ke mana pun sebab ada program akademik dan sibuk tanda kertas periksa!

Zeti,
Tkasih Zeti!

Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails