Yang Mempesona

Sunday, 7 June 2009

My Sis-In Law's Engagement

Rombongan pihak lelaki sedang menjamu selera.

Upacara menyarung cincin oleh bakal ibu mertua.

My sis-in-law bersama bakal ibu mertua.

My sis-in-law during her engagement.

Hi everyone! Wishing and hoping that all of you are on the top of the world! As for myself, biasalah musim cuti ni. Lepak kat rumah dengan anak- anak. As usual dengan aktiviti di dapur, cooking their favourites. Masa nilah, budak-budak tu nak buat special request for special menu. Like today, Laksa Penang for lunch!

Semalam aku ada majlis pertunangan my youngest sister-in-law kat Petaling Utama. Buat kat rumah my eldest sis-in-law. Pada mulanya father-in-law cadang nak mintak my hubby and I to be the host for the engagement. Tapi disebabkan masalah teknikal yang tak dapat dielakkan, maka rancangan bertukar untuk dibuat di rumah sis-in-law aku tu. So, semalam dari pagi sampai malam la aku kat sana. The day before that, aku dan 2 orang anak dara kat rumah ni buat projek muffins. Saja buat untuk bagi pada sis-in-law yang nak bertunang tu. Buat dua flavour, vanilla and chocolate chip. Siap bungkus dan ikat riben lagi. Sorry la, tak sempat nak snap gambar sebab dah letih sangat bakar muffins.

Sebelum majlis bertunang tu, kakak ipar aku panggil orang masjid kat rumah dia untuk buat tahlil dan arwah untuk adik-beradik, atuk, nenek dan sedara-mara yang dah pulang ke rahmatullah. Dalam pukul 2 petang barulah majlis bertunang tu bermula. Tunang adik ipar aku ni orang Raub, kira satu negeri la dengan aku. Kerja kat Kuantan, family semua pun dah duduk kat Kuantan. dah selesai majlis, apalagi masa untuk menjamu selera. Kakak ipar aku ni memang pakar masak, so dia yang masak semua untuk makan tengahari tu. Menunya simple tapi menyelerakan! Nasi putih, ayam masak merah, masak lemak labu, masak lemak nenas dengan ikan masin, ikan goreng, ikan masin, sambal tumis udang petai, sambal belacan dan ulam-ulaman! Pergh... memang sedap! Anak-anak aku pun makan bertambah-tambah. Siap mintak nak tapau daripada Mak Long dorang!

So, kepada my sis-in law, Mastika and her fiancee Shahrul, Selamat Bertunang! Insyaallah mereka akan disatukan this coming December.

11 comments:

Monkey D Luffy said...

comel gak pengantin

lalala

kuizikel said...

wah comel prantin.. ala2 artis dah bila dah mekap..heheeh... selamat bertunang!

Myza Pesona said...

Kapten,
Comel, comel pun pun dah jadi tunang orang! Apsal, ko terbekenan pulak ke, hehehe!

Kui,
Ala simple je tu! kawan sis-in-law sorang lagi yang tolong mekapkan!Thanks for the wish!

Bapak said...

Salam,

Tahniah, selamat bertunang Bapak ucapkan kat adik ipar Kak Myza

adol said...

lawa adik iparnya.. .hhuhuhu

Myza Pesona said...

Bapak,
Thanks bapak. Majlisnya bulan Disember nanti.

Adol,
Lawa pun dah jadi tunang orang! hehehe.

Aku... Dia... Kamu.. said...

nanti majlis mung mesti lagi grand ek..heheehee..

tapi setuju ngan semua org..tunang org tu cantik...seri orang nak jd pengantin lar kan!

Cybernetics Mind said...
This comment has been removed by the author.
Cybernetics Mind said...

tetiber tingat masa dulu2...how sweet =)

emmm....tk der gambar hantaran ker..???

tingat balik masa CM btunang dulu tu punya laa banyak dulang hantaran ....orang Perak memang jenis cam tu

Myza Pesona said...

Aku...Dia...Kamu,
Weddingnya nanti pun insyaallah sederhana saja, tak perlu nak berhabis-habisan! Yang penting, majlis tu diberkati dan dirahmati Allah SWT! Mungkin la jugak tu seri orang dah bertunang, tak lama lagi nak jadi pengantin!

CM,
Gambar hantaran tak sempat nak snap,tapi bertunang ni tak banyak pun hantarannya, biasa je!

boboiz said...

bertunang ke..ingatkan majlis kawin..meriahnye....

Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails