Yang Mempesona

Thursday, 6 August 2009

I'm Back !

Salam sayang dan rindu buat semua. Selepas seminggu diberi cuti free, minggu ni aku dah balik ke sekolah semula. Seminggu bercuti, jugak urusan sekolah yang tertangguh! So, first day of school ni memang agak busy dan kelam- kabut sikit. Maklumlah kena reschedule segala-galanya yang tertangguh tu! Tapi, dalam pada tu, kerja menanda kertas ujian dahpun selesai dalam masa cuti tu dan markah pun dah selamat dikey-in pada hari Selasa.

Hari Isnin tu macam biasa je tapi mulai Selasa hinggalah Khamis, agak sibuk juga. Dari reverse gear nak terus gear 4, penat sikitlah! Semalam aku ada kat sekolah dari pagi sampai kol 5. Pukul 2.15 ada mesyuarat guru sampai 3.30 petang. So, adalah taklimat for the upcoming events and programmes the next 3 months. Majlis yang paling dekat adalah Program Skuad Denggi Sekolah bersama penduduk setempat pada Sabtu ni. Aku jadi Ketua Jawatankuasa Dokumentasi bersama 4 orang guru lain. So, kena ambik gambar and shoot video sepanjang program selain dari kena sediakan laporan. Tapi, yang kena pegi Sabtu ni bukan aku, tapi anak-anak buah aku! Sabtu depan pulak, ada program Hari Prihatin untuk pelajar-pelajar tingkatan 4 pulak! 19 Ogos akan diadakan Majlis Anugerah Cemerlang Ko-Kurikulum 2009. Dan yang terakhir pada bulan Okober nanti ialah Majlis Graduasi untuk pelajar-pelajar tingkatan 5. Graduation Day! Lepas taklimat dan mesyuarat guru selesai, ada Perhimpunan Bulanan Ko-kurikulum sampai kol 5 pulak! Majlis Pelancaran Skuad Denggi, Penyelamat Nyawa oleh Tuan Pengetua. Penat betul la semalam, tapi aku still ok je! Alhamdulillah!

Well, ni bukan kes komplen atau nak luahkan perasaan tau, just sekadar nak kongsi cerita! Pasal budak-budak sekolah yang selsema, demam dan batuk, alhamdulillah semuanya dah balik semula ke sekolah. Kalau ada yang tak hadir sekolah pun, tak ramai sangat bilangannya! Tapi aku still risau jugak sebab makin lama makin banyak kes dilaporkan dan bilangan kematian juga meningkat! I guess the time has come for all of us to take safety precautions on our own, for ourselves and family!

That's all folks! Have A Good Weekend to all!

4 comments:

Zamz said...

emm yela its time..

Monkey D Luffy said...

jagalah kebersihan badan

lupekanje said...

enjoy on wat u are doin...
face wat u have to face...
be strong and keep on praying.

May GOd keep u in His tendercare.

Myza Pesona said...

Zamz,
tak lama lagi cuti sekolah! hehehehe!

Kapten,
Semua kena jaga, bukan setakat kebersihan badan! Jamgam lupa pakai topeng jika perlu, okay!

Cen,
Thanks for the advice!Amin....!

Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails