Yang Mempesona

Tuesday, 3 November 2009

Allah Lebih Menyayangimu...

Salam semua. First of all, thousand apologies to all for not updating this blog lately. Bukannya apa, next week I will not be in school for 3 days. I will be attending a course for EmiS (data). Since I am the Penolong Guru Data I have to go to replace her. Sebabnya, pada masa yang sama, she has to attend another meeting on Data as well under BPTV. Yang aku kena pegi ni untuk daerah punya!

Semalam ada perjumpaan guru-guru Bidang Bahasa dengan Pengetua. Perjumpaan berkenaan analisa keputusan Peperiksaan Percubaan SPM. Semua guru Bahasa termasuk aku kena bentangkan analisa keputusan kelas masing-masing. Sewaktu dalam mesyuarat tu, PK aku dapat call. Then he informed us, yang seorang budak sekolah aku, terlibat dalam kemalangan tak jauh dari sekolah. So, dia pun keluar sekejap untuk ke tempat kejadian dan mesyuarat diteruskan. Tak lama lepas tu, PK aku pun balik. Dia bagi tau budak tu langgar lori. And he was badly injured. Aku harap budak tu tak ada-apa. Masa tu, kami yang ada dalam bilik mesyuarat belum tau lagi siapa budaknya.

Bila mesyuarat dah hampir tamat, PK aku dapat call lagi. Kali ni dia bagi tau"Pelajar kita yang accident tadi, Mohd Najmuddin 5 PPU Tekun, dah meninggal". Aku tergamam sekejap sebab budak tu adalah student aku. Last aku tengok dia Jumaat lepas masa aku masuk kelas. Yang membuatkan aku sedih dan terkilan, dia pergi sebelum sempat nak ambik SPM yang tinggal 2 minggu je lagi!

Jenazahnya akan dikebumikan hari ini selepas solat Zuhur. Al-Fatihah untuk arwah Mohd Najmuddin a.k.a Boy. Semoga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas rohnya! Dan semoga dia ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman!



5 comments:

UmmiRosma said...

Alfatihah..

Yanmie said...

alfatihah buat arwah...moga rohnya dicucuri rahmat..amin

Kamsiah said...

Alfatihah..semoga arwah dipermudahkan urusannya disana..
myza..akak sebak sesgt sbb arwah tu sama umur dgn anak sulung akak
yg akan amik spm minggu depan..
takziah utk keluarganya..

Myza Pesona said...

Ummi,
Terima kasih di atas ucapan takziah tu.

Yan,
Allah SWT lebih menyayanginya!

Kak Kam,
Memang sedih. Arwah anak sulung drp 2 beradik dan satu-satunya anak lelaki dalam keluarga! sya sempat ziarah jenazah arwah seblm dikebunikan tadi. Macam tak percaya je dia dah pergi dulu!

sonata anak kancil said...

Takziah untuk keluarga murid itu. Anak murid saya pun ade meninggal juga malam raya ( sama SPM ).

Moga Allah mencucuri rahmat keatas rohnya. AlFatihah.

Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails