Yang Mempesona

Sunday, 14 February 2010

Sepagi Di Tasik Titiwangsa

Senaman untuk kaki!

Tengok yang kat sebelah tu, walaupun warga emas tapi masih nak jaga kesihatan!

Anak-anak pun bersenam dengan cara mereka tersendiri!

Salam and greetings to all. I'm back to blogging. Dah lama blog ni sunyi sepi kerana kesibukan yang melampau dengan tugas-tugas dan tanggungjawab di sekolah. And now, the time that I've been waiting for is here! The 1 week school holidays in conjunction with the Chinese New Year! Time for me to relax and rejuvenate. Nak hilangkan stress yang agak teruk ni!

So, kebetulan semua ada kat rumah hari ni, Mr. Hubby pun tak ke mana-mana, maka kami semua pagi-pagi lagi dah keluar ke Tasik Titiwangsa. Sebenarnya ini antara aktiviti hujung minggu my family jika tak ada hal-hal lain. Best jugak pergi Tasik Titiwangsa ni sebab kat sini ada satu tapak khas untuk bersenam, untuk physical fitness. Alat-alat senaman pun best jugak, macam yang ada kat gym atau yang dijual kat Smartshoppe tu!

Ramai jugak yang datang bersenam kat sini, termasuklah aku. Seronok jugak bersenam kat tempat ni, bukan golongan macam aku je yang datang bersenam, tapi warga emas pun ada.Masing-masing nak menjaga kesihatan dan kecergasan badan! Sementara aku bersenam, anak-anak pulak sibuk bermain kat tapak permainan yang ada bersebelahan dengan tapak tempat bersenam tu! So, masing-masing boleh enjoy dengan aktiviti pilihan masing-masing!Bila matahari dah agak tinggi, badan pun rasa segar dan cergas, stress pun dah kurang sikit, then it's time to go home!

Badan Sihat, Minda Cergas!

5 comments:

lupekanje said...

musim panas skrg....klu brenang lagi best....jom brenang...hehe..

Kak Aidah said...

Salam Myza,

Taman Tasik Titiwangsa ni dari dulu lagi sentiasa happening especially hujung minggu dan public holiday. Banyak aktiviti

TK said...

Sekarang ni panas. Best g tasik. KT ni dkat beach so panas sgt2. x tahan..Hari tu kitaorg g Tasik Kenyir. Rasa sejuk sikit kat sana.

Myza Pesona said...

Cen,
Kat kolam renang pun panas jugak kan!

Kak Aidah,
Public holiday lagilah ramai orang! Aktiviti memang banyak! Tak larat nak berjalan, luas sangat!

TK,
Kat sini Tasik Perdana dengan Tasik Titiwangsa je yang ada! Itupun panas!

Zamz said...

waa jauhnya bersenam

Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails