Yang Mempesona

Tuesday, 27 July 2010

Minggu Lepas Yang Sibuk

Salam and greetings to all. Dah lama sangat rasanya blog ni terbiar. Maklumlah tuannya agak sibuk. Hujung minggu lepas dan minggu sebelumnya agak sibuk dengan program Hari Prihatin dan Ahad baru-baru ni Skuad Denggi pulak! Tapi minggu lepas tak dapat nak join program bersama Skuad Denggi kerana anak no. 2 tu telah mendapat ini....!! Apakah itu???

Ianya adalah 'chicken pox' atau dalam Bahasa Melayu ianya dipanggil cacar air. Semuanya bermula bila anak yang no.2 tu bangun pagi nak bersiap ke sekolah! Tiba-tiba dengar dia menjerit. Katanya, tangan ada merah-merah. Suspen jugak, ingatkan bintik merah denggi! Bila tengok, nampaklah bintik-bintik yang berisi air. So, teruslah bagi tau,'Jangan pegi sekolah, Fatimah kena chicken pox'! Hari pertama ok lagi.Masuk hari kedua, makin banyak keluar, sampai tapak kaki dan tangan serta kepala. Alhamdulillah, sekarang pun dah kering semuanya. Selera makan pun dah ok balik. Cuma minggu ni mamanya yang cutikan dia dari sekolah. Mintak MC daripada doktor sebab takut berjangkit kat kawan-kawan lain di sekolah! Kesian pulak kalau ada yang terkena jangkitan ! So, minggu lepas both abah and mama ganti nurse bergilir-gilir!

1 comment:

lupekanje said...

moga cepat sembuh ya....mama & abah jaga Fatimah bebaik....

Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails