Yang Mempesona

Sunday, 29 August 2010

Dah Tengok Iklan Ni?



Salam and greetings to all! hari ni dah masuk 19 Ramadhan. Tinggal 11 hari jea lagi sebelum kita semua menyambut Hari Raya Aidilfitri! Lusa negara kita akan menyambut Hari Kemerdekaan Yang Ke - 53. Dah tengok ke iklan untuk Hari Kemerdekaan? Biasanya kalau bab-bab iklan raya atau iklan hari kemerdekaan, iklan Petronas yang paling best! Especially iklan tu hasil kerja arwah Yasmin Ahmad. Semua iklan Petronas pasti ada mesej tersendiri untuk disampaikan pada semua. Dan tahun ni, walaupun Yasmin Ahmad dah tiada lagi, kerjanya diteruskan oleh mereka yang lain.

So, inilah dia iklan Petronas untuk Hari Kemerdekaan tahun ini. Iklan ini shootingnya dibuat di Bengkel Automotif sekolah aku. Yang terlibat adalah 2 orang cikgu dan sekumpulan pelajar. Bendanya sikit jea yang nak kena buat, tapi still kena pegi screentest! Tapi masa shooting tu, sekolah tak ada orang sebab shooting tu dibuat pada hari Sabtu & Ahad. Apapun, tumpang bangga sebab iklan ni penggambarannya dibuat at my school!

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke-53.
'1Malaysia Menjana Transformasi'

4 comments:

naz said...

tumpang glamor lah kamu :) haha

Bapak said...

wah glamer la sekolah Kak Myza! hehe...

kan best kalau lori cendol betul2 ada & dikomersilkan..heheh...

Myza Pesona said...

Naz,
Bukan muka masuk dalam iklan pun! Sekolah jea yang glamour!

Myza Pesona said...

Bapak,
Kalau lori cendol tu betul-betul dikomersialkan, berapa pulak agaknya kos untuk satu lori cendol tu! Mampu ke tidak para peniaga cendol nak bayar? Kalau Zul Design bangunkan produk tu, ok jugak! tapi nanti harga jadi mahal lagi!

Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails