Yang Mempesona

Tuesday, 27 July 2010

Minggu Lepas Yang Sibuk

Salam and greetings to all. Dah lama sangat rasanya blog ni terbiar. Maklumlah tuannya agak sibuk. Hujung minggu lepas dan minggu sebelumnya agak sibuk dengan program Hari Prihatin dan Ahad baru-baru ni Skuad Denggi pulak! Tapi minggu lepas tak dapat nak join program bersama Skuad Denggi kerana anak no. 2 tu telah mendapat ini....!! Apakah itu???

Ianya adalah 'chicken pox' atau dalam Bahasa Melayu ianya dipanggil cacar air. Semuanya bermula bila anak yang no.2 tu bangun pagi nak bersiap ke sekolah! Tiba-tiba dengar dia menjerit. Katanya, tangan ada merah-merah. Suspen jugak, ingatkan bintik merah denggi! Bila tengok, nampaklah bintik-bintik yang berisi air. So, teruslah bagi tau,'Jangan pegi sekolah, Fatimah kena chicken pox'! Hari pertama ok lagi.Masuk hari kedua, makin banyak keluar, sampai tapak kaki dan tangan serta kepala. Alhamdulillah, sekarang pun dah kering semuanya. Selera makan pun dah ok balik. Cuma minggu ni mamanya yang cutikan dia dari sekolah. Mintak MC daripada doktor sebab takut berjangkit kat kawan-kawan lain di sekolah! Kesian pulak kalau ada yang terkena jangkitan ! So, minggu lepas both abah and mama ganti nurse bergilir-gilir!

Monday, 12 July 2010

Floria 2010






Salam and greetings to all. Alhamdulillah, hujung minggu baru ni tak ada program di sekolah. So,bolehlah berehat-rehat di rumah sambil membereskan apa-apa yang patut. Kebetulan di sekolah, ada kawan-kawan yang mengambil bahagian di dalam Floria 2010 di Putrajaya. Memandangkan semalam tiada apa-apa agenda, apalagi ke Putrajaya kami tuju. Mulanya saja sembang-sembang dengan boss kat rumah, tak menyangka pulak dia ok jea! Dalam 9.15 pagi,kami dah pun ada di tapak Floria tu. Nasib baik parking belum penuh, cuaca pun belum panas lagi! Penat jugaklah berjalan di tapak Floria tu. Gerai jualan pun macam-macam ada! Tapi Floria ni memang best! Dapat tengok pelbagai rekaan lanskap samada dari pihak jabatan kerajaan, korporat, universiti , kolej dan juga sekolah. Sekolah kami turut mengambil bahagian dalam pertandingan membuat collage dan mendapat tempat kedua dan ketiga! So,sesiapa yang belum pergi lagi, baik pergi! Pergi jangan tak pergi ....

That's all and do enjoy the pictures!

Thursday, 8 July 2010

Hari Koperasi Sekolah

Salam and greetings to all. Dah lama sangat tak menjenguk blog ni! Bukannya apa, PC telah 'di conquer' oleh suami dan anak-anak. So, memang payah sikitlah kecuali anak- anak dah tidur dan ayahnya pulak ada urusan di luar! Masa tu barulah boleh nak tengok2 apa yang patut!

Minggu lepas cuti minggu pertama, tapi aku di sekolah ada program, Hari Koperasi Sekolah! So, macam- macam aktiviti yang dijalankan sepanjang minggu tu hinggalah ke Majlis Perasmian Penutup pada hari Sabtu tu. Ada pertandingan memasak, pertandingan dessert ter'ummph', gerai jualan, pertandingan karaoke, acara untuk kanak- kanak, flying fox dan 'abseilling' memanah dan lain-lain. Anak aku dua orang ambil bahagian dalam acara untuk kanak-kanak. Sorang masuk acara tiup belon sampai pecah dan yang sorang lagi masuk acara cari gula-gula dalam tepung. Masing- masing menang dan dapatlah hamper yang sesuai dengan umur dorang tu! Aku pulak menang cabutan bertuah tempat ke 3. Anak-anak pulak enjoy dapat pergi ke Hari Koperasi tu. Alhamdullilah, semua happy dan murah rezeki kami anak beranak hari tu!

That's all folks! Jumpa lagi!
Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails