Yang Mempesona

Tuesday, 26 October 2010

Jasanya Tetap Dikenang

Peace upon you ! Pada hujung minggu yang lepas, aku telah kehilangan sesuatu yang amat berharga pada diri aku! Ianya banyak membantu dalam kehidupan dari masa aku bujang hinggalah sekarang dah ada anak tiga ! Jasa dan baktinya tak ternilai ! Mungkin ianya dah terlalu tua dan uzur ! Ataupun masanya telah tiba! Apapun, aku tak akan lupakan segala jasa dan baktinya yang amat berharga! Terima kasih banyak-banyak! Engkau akan tetap ku kenang!

Inilah dia.....
si lesung batu kepunyaan ku



Tanpanya.... susah la nak buat sambal belacan!

Monday, 18 October 2010

Tenggelam Bersama Para Peminat Maher Zain

Maher Zain @ Rock Corner, The Curve
(credit to: Rock Corner@Facebook)

Anak-anakku di belakang dan di depan wanita yang bertudung biru tu!

Hanya tangan yang memegang handphone jea yang kelihatan, hehhehe!

Salam and greetings to all. Maaf sebab blog ni agak terbiar sejak akhir-akhir ni. Sebenarnya, kepala aku tengah pening dan berserabut. Bukannya apa, banyak urusan dan tugasan yang perlu disiapkan dalam masa yang terdekat ini. Hinggakan blog ini sunyi sepi. Bulan ni aku agak sibuk di sekolah dengan pelbagai majlis dan program termasuk , peperiksaan PTK aku yang baru selesai Sabtu lalu ;peperiksaan PTK terakhir mengikut Bajet 2011!

2 minggu lepas aku berjumpa dengan kakak angkat yang datang dari JB. Dah lama sangat tak jumpa, adalah dalam 12 tahun. Kali akhir jumpa, masa tu aku tengah pregnant my eldest and now my eldest tu dahpun 12 tahun! Kami berjanj nak jumpa di Ikea, Mutiara Damansara. Tengah kami makan-makan, anak-anak daraku yang berdua tu bagi tau, " Mama, pukul 3.30 petang ni, Maher Zainada kat Rock Corner, THe Curve"! Tak sangka pulak suami kakak angkat tu pun minat sama kat Maher Zain ni.

Lepas lunch, kami semua terus ke The Curve dan masa tu dah ada queue panjang sampai ke McDonald's. Tu baru sebelah kiri, belum sebelah kanan lagi! Naik lenguh kaki kami semua menunggu sebab nak tengok muka si Maher Zain ni secara live! Lebih kurang jam 3.30 petang barulah si Maher Zain ni muncul dan dapatlah tengok mukanya! Dan lepas tu, aku kenalah pulak menunggu anak dara yang berdua tu sebab mereka jammed dengan peminat-peminat Maher Zain yang lain! Gambar anak-anak ku ni pun dapat daripada Facebook Rock Corner!
Email me at : myza@mypesona.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails